Coaching avonden

Vanaf het tweede kwartaal van 2022 is er een nieuwe opzet van de zwangerfit coaching. Ieder kwartaal wordt er een coaching avond gegeven die ongeveer 2 uur zal duren. Je krijgt tijdens deze avond veel informatie over de bevalling, je bekken en bekkenbodem en het herstel na je bevalling.

De partneravond wordt op aanvraag ingepland met een minimale deelname van 3 koppels.

Kijk onder het kopje lestijden voor de planning van de coaching lessen.

Tijdens de coachingavonden komen de volgende onderwerpen aan bod:

Coachingavond; Bekken en bekkenbodem

We starten de coachingavond met een korte algemene uitleg over zwangerschap en gevolgen hiervan voor voor je houdings- en bewegingsapparaat. Er wordt uitleg gegeven over je bekken met daarbij aandacht voor het stabiliseren van je bekken. En je leert wat je bekkenbodemspieren zijn en hoe je je bekkenbodem kunt aanspannen en ontspannen.

Coachingavond; bevallingsinformatie

Na de uitleg over bekken en bekkenbodem gaan we verder met uitleg over de start van de bevalling, ook wel de ontsluitingsfase genoemd. Wat is nu een wee en hoe ga ik hier mee om? Er is aandacht voor houdingen en manieren om de weeën op te vangen. Er worden o.a. ademhalingstechnieken uitgelegd.

Uitleg over de persfase en het aanleren van een juiste perstechniek. Ook komen kunstverlossingen aan bod.

Coachingavond; postpartumperiode

Uitleg over het kraambed en het herstel na je bevalling. Oefeningen en adviezen voor de periode na je bevalling (postpartumperiode)

Er is veel aandacht voor het opbouwen van activiteiten en hervatten van sportten; waar moet je op letten en wat moet je zeker niet doen!

Coachingavond; partneravond

Deze avond is bedoeld voor zwangeren met partner.  Er wordt kort maar krachtig vertelt hoe een bevalling ongeveer verloopt (iedere bevalling is ten slotte uniek) en er is daarbij vooral aandacht voor de rol van de partner tijdens de bevalling. Tevens wordt er uitleg gegeven over massagetechnieken en de periode na de bevalling. Er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.