Coaching lessen

Vanaf het tweede kwartaal van 2022 is er een nieuwe opzet van de coachinglessen. Ieder kwartaal wordt er een coaching avond gegeven die ongeveer 2 uur zal duren (les 1 t/m 3 worden samengevoegd) Je krijgt tijdens deze les veel informatie over de bevalling, je bekken en bekkenbodem en het herstel na je bevalling. De partnerles (les 4.) wordt op aanvraag ingepland met een minimale deelname van 3 koppels. Kijk onder het kopje lestijden voor de planning van de coaching lessen. Tijdens deze lessen komen de volgende onderwerpen (kort maar krachtig) aan bod:

Les 1

Bekken en bekkenbodemEen korte algemene uitleg over zwangerschap en gevolgen hievoor voor je houdings- en bewegingsapparaat. er wordt uitleg gegeven over je bekken met daarbij aandacht voor het stabiliseren van je bekken. En je leert wat je bekkenbodemspieren zijn en hoe je je bekkenbodem kunt aanspannen en ontspannen.

Les 3

2e fase van de bevalling / persfase en de kraamperiodeUitleg over de persfase en het aanleren van een juiste perstechniek. Tevens komen kunstverlossingen aan bod. Daarnaast is er uitleg over het kraambed en oefeningen en adviezen voor de periode daarna (herstel, hervatten activiteiten etc.)

Les 2

Start van de bevalling / ontsluitingsfaseUitleg over de start van de bevalling, ook wel de ontsluitingsfase. Wat is nu een wee en hoe ga ik hier mee om? Er is aandacht voor houdingen en manieren om de weeen op te vangen. Tevens worden er ademhalingstechnieken uitgelegd.

Les 4

PartnerlesDeze les mag je je partner meenemen. Er wordt kort maar krachtig vertelt hoe een bevalling ongeveer verloopt (iedere bevalling is immers uniek) en er is daarbij vooral aandacht voor de rol van de partner tijdens de bevalling. Tevens wordt uitleg gegeven over massagetechnieken en de periode na de bevalling. Er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.