0

Coaching lessen

Iedere maand wordt er een coaching les gegeven met veel informatie over de bevalling en je bekken en bekkenbodem. Je kunt per les bepalen of je mee wilt doen. Kijk onder het kopje lestijden voor de planning van de coaching lessen. Tijdens deze lessen komen de volgende onderwerpen (kort maar krachtig) aan bod:

Les 1

Bekken en bekkenbodemEen korte algemene uitleg over zwangerschap en gevolgen hievoor voor je houdings- en bewegingsapparaat. er wordt uitleg gegeven over je bekken met daarbij aandacht voor het stabiliseren van je bekken. En je leert wat je bekkenbodemspieren zijn en hoe je je bekkenbodem kunt aanspannen en ontspannen.

Les 3

2e fase van de bevalling / persfase en de kraamperiodeUitleg over de persfase en het aanleren van een juiste perstechniek. Tevens komen kunstverlossingen aan bod. Daarnaast is er uitleg over het kraambed en oefeningen en adviezen voor de periode daarna (herstel, hervatten activiteiten etc.)

Les 2

Start van de bevalling / ontsluitingsfaseUitleg over de start van de bevalling, ook wel de ontsluitingsfase. Wat is nu een wee en hoe ga ik hier mee om? Er is aandacht voor houdingen en manieren om de weeen op te vangen. Tevens worden er ademhalingstechnieken uitgelegd.

Les 4

PartnerlesDeze les mag je je partner meenemen. Er wordt kort maar krachtig vertelt hoe een bevalling ongeveer verloopt (iedere bevalling is immers uniek) en er is daarbij vooral aandacht voor de rol van de partner tijdens de bevalling. Tevens wordt uitleg gegeven over massagetechnieken en de periode na de bevalling. Er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Spelregels coachingslessen

  • De actieve les komt op datum en tijd van de theorieles te vervallen.
  • Indien je niet deel wilt nemen aan de coachingsles kun je indien er plaats is bij de andere groep deelnemen aan de actieve les.
  • Je kunt zelf kiezen welke coachingslessen je wilt volgen, je bent niet verplicht ze allemaal te volgen.
  • Indien er teveel aanmeldingen zijn voor de partnerles zal op beide tijdstippen (of in overleg een andere datum) een partnerles worden gegeven. Er is die week dan geen actieve les.
  • Als je geen coachingsles wilt volgen en je niet mee kunt doen met de actieve les vd andere groep telt dit uiteraard niet mee op je rittenkaart.
  • Een coachingsles telt mee op je rittenkaart (tenzij je alleen coachingslessen volgt. Dan krijg je een nota voor de coachingsles(sen).