Coaching avonden

Er is wordt ieder kwartaal  een coaching avond gegeven, die ongeveer 2 uur zal duren. Je krijgt tijdens deze avond erg veel informatie. De informatie zorgt ervoor dat je goed bent voorbereid op de bevalling. Maar je krijgt ook veel informatie over je bekken en bekkenbodem. Deze informatie is erg nuttig om te weten om klachten te voorkomen en te weten wat je wel en niet moet doen voor een optimaal herstel na je bevalling.

Naast de coachingavond is er ook een partneravond. Deze wordt op aanvraag ingepland met een minimale deelname van 3 koppels.

Kijk onder het kopje lestijden voor de planning van de coaching avonden.

Coachingavond

We starten de coachingavond met een korte algemene uitleg over zwangerschap en gevolgen hiervan voor voor je houdings- en bewegingsapparaat. Er wordt uitleg gegeven over je bekken met daarbij aandacht voor het stabiliseren van je bekken. En je leert wat je bekkenbodemspieren zijn en hoe je je bekkenbodem kunt aanspannen en ontspannen.

Na de uitleg over bekken en bekkenbodem gaan we verder met uitleg over de start van de bevalling, ook wel de ontsluitingsfase genoemd. Wat is nu een wee en hoe ga ik hier mee om? Er is aandacht voor houdingen en manieren om de weeën op te vangen. Er worden o.a. ademhalingstechnieken uitgelegd.

Daarna volgt uitleg over de persfase en het aanleren van een juiste perstechniek. Ook komen kunstverlossingen aan bod.

Ten slotte wordt er uitleg gegeven over het kraambed en het herstel na je bevalling. Oefeningen en adviezen voor de periode na je bevalling (postpartumperiode)

Er is veel aandacht voor het opbouwen van activiteiten en hervatten van sportten; waar moet je op letten en wat moet je zeker niet doen!

Coachingavond; partneravond

Deze avond is bedoeld voor zwangeren met partner.  Er wordt kort maar krachtig vertelt hoe een bevalling ongeveer verloopt (iedere bevalling is ten slotte uniek) en er is daarbij vooral aandacht voor de rol van de partner tijdens de bevalling. Tevens wordt er uitleg gegeven over massagetechnieken en de periode na de bevalling. Er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.